Auto

Centrul logistic al Dacia care livrează anual peste un milion de maşini dezasamblate

Centrul logistic al Dacia care livrează anual peste un...

Autor: Bogdan Alecu

07.06.2015, 13:28 369

Două procente din exporturile României stau în mâna a 341 de angajaţi ai centrului logistic AILN de pe platforma Dacia din Mioveni, partea mai puţin cunoscută din businessul Dacia.

Centrul Logistic AILN (Allian­ce International Lo­gistic Network), platforma care expediază componente pentru cele 17 uzine la nivel mondial unde sunt asamblate auto­mobile din gama Dacia, Logan, Sandero şi Duster, a ajuns anul trecut la afaceri de peste un miliard de euro, pe măsură ce cererea pentru automobilele din gama entry a crescut la nivel mondial.

„Centrul AILN reprezintă un sfert din businessul Dacia în România, adică un miliard de euro anual din componente expediate de la uzinele noastre şi furnizorii local către celelalte uzine. Raportat la total, exporturile centrului reprezintă 2% din exporturile României“, a spus Nicolas Maure, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO