Auto

CFR Călători, trafic în scădere cu 15%, tarife mai mari cu 10% şi pierderi operaţionale de 89 mil. €

Alexan­drei Gătej

Alexan­drei Gătej

Autor: Mirabela Tiron

07.05.2014, 00:07 402

Compania de stat CFR Că­lă­tori, cel mai mare transpor­ta­tor de pasageri pe calea ferată, a finalizat anul trecut cu pierderi operaţionale esti­mate la 390 mil. lei (89 mil. euro), faţă de nivelul de circa 537 de milioane de lei (122 mil. euro) în 2012, potrivit Alexan­drei Gătej, preşedintele consiliului de administraţie al companiei.

Traficul de pasageri s-a ridicat la 48,5 milioane de persoane, în scădere cu 15% faţă de anul anterior, iar tarifele au crescut în medie cu 10%.

Totuşi, în pri­mul tri­mestru din acest an tra­ficul de pa­sa­geri a cres­cut cu 1,7 mi­lioa­ne de per­soane, până la 13,7 mi­lioane de pasa­geri.

„Re­zul­ta­tele arată bine, nu au fost încă auditate. Am avut  obiective canti­tative şi calitative. Cele canti­tative au ţinut de reducerea pier­de­rilor operaţionale la 392 mil. lei, de evo­lu­ţia indicatorului pasageri pe tren ki­lo­me­tru, de creşterea productivităţii, în timp ce obiectivele calitative au ţinut de scă­de­rea numărului de reclamaţii şi a du­ra­tei de răspuns la solicitările pasa­ge­rilor“, a spus Alexan­dra Gătej pentru ZF. Acestea sunt pri­mele declaraţii făcute în presă de preşedintele CFR Călători de la pre­luarea mandatului în martie anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO