Auto

CFR: Trenurile de pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, deviate

CFR: Trenurile de pe Magistrala 900 Caracal-Craiova,...

Autor: Ionut Jifcu, Mediafax

12.08.2018, 12:38 750

Circulaţia trenurilor va fi deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova - Caracal, anunţă CFR. 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, în urma accidentului feroviar produs de operatorul de marfă Grup Feroviar Român, prin depăşirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie, viaductul Cârcea este afectat pe firul I de circulaţie, pe care s-a produs deraierea.

Firul II de circulaţie, respectiv structura viaducutului pe firul II, nu este afectată.

”După evaluarea primară de către personalul de specialitate CFR, s-a hotârât ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova - Caracal”, arată CFR.

Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineaţă. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.

Mecanicul trenului de marfă era băut.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmeşte dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, infracţiune specifică lucrătorilor de cale ferată, şi distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situaţii este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO