Auto

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 18% în anul 2016 faţă de 2015

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut...

Autor: Anca Olteanu

10.02.2017, 09:27 98

În anul 2016 comparativ cu anul 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 18%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+29,1%), comerţul cu autovehicule (+26,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+24,3%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,4%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în anul 2016 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,3% mai mare comparativ cu anul 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+40,7%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+15,4%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+15%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,3%).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-16,5%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-1,4%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+22,1%) şi la comerţul cu autovehicule (+2,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1,8%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna decembrie 2016, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, a înregistrat o creştere cu 3,8%, ca urmare a creşterilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+11,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,1%) şi la hoteluri şi restaurante (+2,7%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi activităţile de spǎlare, curǎţarea şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-3,4%), precizează INS.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016 faţă de luna precedentă a crescut cu 2,6%.

Potrivit sursei citate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 17,2%, datorată creşterilor înregistrate la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+35,2%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+28,6%) şi la comerţul cu autovehicule (+24,1%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a scăzut cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016 a înregistrat pe total o creştere cu 18,3% faţă de luna decembrie 2015.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna decembrie 2016 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,6% mai mare comparativ cu luna decembrie 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+46,4%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+25,1%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,1%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-25,4%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2016 a crescut cu 2,8% comparativ cu luna decembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO