Auto

Cine este Cristina Bălan, unul dintre cei mai cunoscuţi ingineri români din industria auto

Cine este Cristina Bălan, unul dintre cei mai cunoscuţi...
16.08.2016, 18:06 2832

Cristina Bălan are 35 de ani şi este inginerul de origine română care a fost dat afară de miliardarul Elon Musk de la Tesla, după ce a semnalat anumite probleme la plafonul interior ale modelului de maşină Tesla Model S, conform Wall Street Journal.

Înainte să lucreze la Tesla, Cristina Bălan a lucrat  ca inginer la Boeing,  timp de 3 ani, la Meridian Lightweight Technologies pentru 2 ani şi la Honeywell Process Solutions pentru un an şi 7 luni.  În California, la Tesla a lucrat pentru pentru patru ani, din 2010 până în 2014, ca inginer de proiectare, iar din 2015 şi-a fondat propria companie de proiectare Tesseract Motors.  

În cadrul Tesla, aceasta a lucrat la proiectarea elementelor de interior şi module pentru baterii, pentru mai multe modele de automobile, cum ar fi interiorul portierelor de la Porsche Cayenne, modului bateriilor de pe Mercedes-Benz B-Class şi cel de pe Toyota Rav4 EV, dar şi la consola centrală a modelului Audi R8.

Cristina Balan a absolvit  cursurile Universităţii Transilvania din Braşov în 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO