Auto

Cititorii au hotarat: Logan nou vs masina second-hand - scor 18-21. Ce masina va cumparati de 7.000 – 8.000 de euro?

Exclusiv ONLINE: Ce masina cumparam de 7.000 – 8.000 de euro: Logan sau masina germana second hand? Cum comentati?
22.04.2010, 14:09 1879

Principala intrebare care apare la achizitia unui automobilpentru consumatorii cu un buget de 7-8.000 de euro este : Masinanoua sau second hand?
Pentru a ajunge la o concluzie trebuie mai intai sa analizam ofertapietei. Pentru 7-8.000 de euro putem achizitiona un automobil noude oras, de cilindree mica si un portbagaj pe masura. Sau un Logan.Pentru 8.000 de euro in gama Dacia avem de ales intre un LoganAmbiance si motorizare 1,5 Dci, Logan Preference cu motorizarea 1,6MPI sau chiar si echiparea superioara, Laureate cu o motorizare pebenzina de 1.4 litri.

In cazul automobilelor second hand o scurta plimbare in parculAutovit ne poate lamuri cu privire la oferta. In intervalul 7.000 -8.000 de euro regasim in general Ford Focus, VW Golf, chiar si BMW320i cu o vechime de 7-8 ani si peste 100.000 km, sau modele cu 3-4ani vechime, din clasa mica.
"In acest caz as alege Logan datorita garantiei si a costurilor deexploatare mai mici. Reviziile pana la 60.000 de km sunt ieftine sieste o masina care si-a dovedit fiabilitatea. Este evident candvorbesti cu taximetristi si simpli utilizatori", a spus TudorBratu, redactor sef al revistei ProMotor.

In cazul unui automobil second hand garantia poate fi obtinuta doardaca aceasta este achizitionata de la o firma specializata. In celemai multe cazuri insa autoturismele second hand nu dispun de oasigurare cu privire la riscurile posibile si pot ascundedefectiuni si probleme neprevazute.

"O masina la 7.000 de euro este deja veche, are 4-5 ani si poateaduce cheltuieli neprevazute. Poate sa ascunda probleme chiar dacapare impecabila in primele 6 luni", a spus Bratu.

Astfel, pe langa reviziile obligatorii, care devin mai scumpe dupa100.000 de kilometri parcursi deoarece este necesara schimbareadistributiei, a discurilor de frana sau alte consumabile similare,pot aparea defectiuni majore. Pe forumurile dedicate principalelormarci de import, fie ca sunt germane, frantuzesti sau italiene,utilizatorii lor explica cum la 3-6 luni de la achizitie a fostnecesara schimbarea unui injector, a unei pompe de combustibil sauchiar a ambreiajului.
Bineinteles, un automobil second hand german poate dispune, laacelasi pret cu un Logan nou, de mai multe dotari - aer conditionatautomat, proiectoare de ceata, stergatoare cu senzor de ploaie, sichiar de sisteme de siguranta suplimentare - precum asistentaelectronica la franare sau controlul stabilitatii.
Din punct de vedere al costurilor de exploatare decizia intre unLogan nou si o masina second hand pare evidenta dar intrecriteriile de alegere apare afinitatea personala a consumatoruluifata de o anumita marca sau un anumit nivel de confort.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO