Auto

Citroen România lansează primul automobil electric pe piaţa locală. Sunteţi dispuşi să aşteptaţi 8 ore pentru încărcarea bateriei la fiecare 160 km?

Citroen România lansează primul automobil electric pe piaţa locală. Sunteţi dispuşi să aşteptaţi 8 ore pentru încărcarea bateriei la fiecare 160 km?

Citroen România lansează primul automobil electric pe piaţa locală

Autor: Bogdan Alecu

08.02.2011, 12:48 507

Citroen România, importatorul mărcii franceze pe piaţa locală, alansat în cadrul reţelei de dealeri modelul C-Zero, primulautomobil electric disponibil oficial pe piaţa locală. Modelul ceutilizează platforma tehnică a lui Mitsubishi i-MiEV (care va fidisponibil din aprilie) vine cu un preţ de 36.642 de euro cu TVAinclus, preţ la care poate fi achiziţionată o limuzină de clasămare din segmentul premium sau un SUV compact, dar cu un motordiesel sau pe benzină, în timp ce C-Zero are dimensiuni similareunui automobil de clasă mini.

Potrivit site-ului oficial al importatorului, C-Zero va fidisponibil numai cu versiunea de top, High Line, care includeradio-CD cu MP3, computer de bord, ESP, port USB, Bluetooth,climatizare automată, oglinzi electrice, geamuri electrice, scauneîncălzite, proiectoare, şase airbaguri dar şi cablurile deîncarcare şi un indicator care indică consumul în timp real şinivelul bateriei.

Citroen C-Zero este propulsat de un motor electric care dezvoltă64 CP şi un cuplu de 180 Nm. Alimentarea acestuia se face de la obaterie Li-Ion de 330 de volţi care oferă automobilului o autonomiede 160 km şi are o viteză maximă de 130 km/h, în timp ceacceleraţia de la 0 la 100 km/h se realizează în 15 secunde.

Bateria Li-Ion poate fi încărcată de la o priză normală de 220Vîn aproximativ opt ore. Dacă se utilizează o priză specială de 400de volţi, alimentarea va dura 30 de minute.

Potrivit oficialilor companiei, primele automobile C-Zero vor filivrate pe piaţa locală în următoarele săptămâni, principala metodăde vânzare fiind cea în leasing datorită preţului mare deachiziţie, dar şi datorită cheltuielilor mici cu întreţinerea şifaptul că un "plin" costă de aproape 20 de ori mai puţin decât încazul unui automobil pe benzină.

Citiţi despre un test cu Mitsubishii-MiEV pe www.promotor.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO