Auto

Claudia Iordache, MHS Truck &Bus Group: Piaţa de camioane a crescut în primele trei luni la nivel similar cu T1 din 2017

Claudia Iordache, MHS Truck &Bus Group: Piaţa de...

Autor: Georgiana Mihalache

29.03.2018, 18:11 231

Piaţa de camioane a evoluat în primele trei luni ale anului la un nivel comparativ cu 2017, când primele trei luni au fost pe creştere. Estimăm că va fi definitiv un an mai bun pentru piaţa de camioane, a spus Claudia Iordache, managing director MHS Truck &Bus Group, în cadul evenimentului ZF Transport, Logistics&Automotive Summit 2018.

Alte declaraţii:

Avem maşini inteligente, tehnologie, şi oameni greu de găsit, în care trebuie să investim foarte mult.

Grupul nostru a sesizat această problemă şi în urmă cu şase ani am ivestit într-un departament de training. Acum avem tineri studenţi sau absolvenţi şi vin şi aplică la trainingul nostru. Avem două centre, la Bucureşti şi Sibiu. Nu este doar un curs tehnic, durează un an, pregătim cu precădere mecanici.

Primesc informaţii şi despre vânzări. Suntem la a şasea generaţie de astfel de studenţi. Anul trecut a fost foarte greu să găsim oameni. În mod normal, ficare locaţie dintre cele opt trebuia să aducă câte un student, iar din Bucureşti recrutăm doi, iar anul trecut cu greu am putut face o grupă de cinci.

Nu sunt foarte bine pregătiţii, şcolile nu-i pregătesc foarte bine şi de multe ori întreabă câţi bani le dăm.

Odată cu camionul pe care îl livrăm, livrăm şi soluţii de finanţare, contracte de confort service. Văd o creştere în cererea de aceste servicii, care asigură o serie de lucrări şi au un cost fix.

Foarte multe camioane stau în afara României, anul trecut 85% a fost flotă de transport din ce am vândut noi.

Clienţii români se mută foarte mult în afară, cumpără şi înmatriculează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO