Auto

Codul rutier modificat: 800 de persoane au stat la cozi la Arad pentru preschimbarea permisului auto

Codul rutier modificat: 800 de persoane au stat la cozi la Arad pentru preschimbarea permisului auto

Autor: Pacala Dana, Marian Buga

07.01.2013, 15:19 1153

Cozile s-au format încă de la ora 7.00 la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere din cadrul Prefecturii Arad, aflate într-un mall din oraş.

Codul rutier a fost modificat: noi reguli pentru reînnoirea permisului de conducere şi clasificarea autovehiculelor

La ora prânzului, aproximativ 500 de persoane stăteau la cozi, funcţionarii reuşind să proceseze deja 300 de solicitări.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, în zilele obişnuite sunt primite aproximativ o sută de cereri, ceea ce înseamnă că numărul acestora a crescut de opt ori, pentru că luni vor fi procesate aproximativ 800.

"Aglomeraţia la ghişee a început înainte de Anul Nou, iar zilele trecute am avut aproximativ 250 de cereri pe zi, faţă de o sută în mod obişnuit, iar astăzi (luni - n.r.) numărul solicitanţilor a crescut şi mai mult", a declarat purtătorul de cuvânt a Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

Conform sursei citate, a fost luată măsura prelungirii programului de lucru cu două ore, însă doar pentru ghişeele la care se preschimbă permisele, astfel că acestea vor fi deschise, în zilele următoare, între 8.00 şi 18.00.

Majoritatea celor care aşteptau la coadă la Arad au recunoscut că vor să îşi preschimbe permisul auto înainte de 19 ianuarie, pentru a evita noua condiţie impusă, aceea de a efectua un examen medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO