Auto

Coloane de camioane la punctele de frontieră cu Ungaria, după ridicarea restricţiilor de trafic

Coloane de camioane la punctele de frontieră cu Ungaria,...

Autor: Adriana Mit, Mediafax

22.05.2018, 08:54 125

Potrivit aplicaţiei dezvoltată de Poliţia de Frontieră, care monitorizează traficul la graniţă, timpii de aşteptate pe sensul de ieşire din ţară pentru camioane au crescut, marţi dimineaţa, în mai multe puncte de frontieră cu Ungaria. Astfel, s-au format coloane de camioane care se întind pe mai mulţi kilometri.

La vama Petea, din judeţul Satu Mare, timpii de aşteptare au crescut la şase ore, fiind deschise două artere pe sensul de ieşire din ţară pentru camioane. De asemenea, şoferii aşteaptă aproape cinci ore la vama Borş, din judeţul Bihor, fiind deschise trei artere, iar la vama Vărşand, din judeţul Arad, unde sunt deschise trei artere, timpii de aşteptare au crescut la patru ore.

Coloane de camioane pe sensul de ieşire din ţară s-au format şi la vama Nădlac II, din judeţul Arad, unde timpii de aşteptare au crescut la patru ore. Aici au fost deschise patru artere. Totodată, la vama Nădlac I, şoferii de camioane aşteaptă 80 de minute, fiind deschisă o singură arteră.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Oradea, timpii de aşteptare au crescut, marţi dimineaţa, după ce în perioada 19 – 21 mai, până la ora 23.00, a fost restricţionată circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei, deoarece credincioşii catolici au sărbătorit Rusaliile.

La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, Poliţia de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport.

“Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, recomandam consultarea aplicaţiei Trafic on-line pentru autoturisme şi autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro”, arată Poliţia de Frontieră Oradea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO