Auto

Comenzile pentru Duster s-au dublat. Şi românii stau la coadă

Comenzile pentru Duster s-au dublat. Şi românii stau la coadă

Autor: Bogdan Alecu

26.09.2010, 23:58 40

Automobile Dacia, principalul constructor auto de pe piaţalocală, are în derulare peste 60.000 de comenzi pentru Duster,primul SUV al mărcii autohtone, potrivit declaraţiilor lui MihaiBordeanu, directorul de marketing al mărcilor Dacia şi Renault încadrul Group Renault România.

Astfel, numărul comenzilor s-a dublat în mai puţin de două luniîn condiţiile în care la nivelul lunii iulie numărul acestoraurcase la 35.000. Bordeanu, care la începutul anului 2008 deveneaprimul român care deţinea conducerea unei mărci auto la nivelregional, Lexus, a preluat conducerea departamentului de marketingpentru mărcile Dacia şi Renault de la francezul Rafael Treguer.

Pe fondul cererii tot mai mari din Europa de Vest, acum chiar şiîn România un client care îşi comandă un Duster va trebui săaştepte pentru a-i fi livrată maşina. "Nu avem cum să avem stocuriprea mari pentru Duster. În România se poate aştepta între o lunăşi jumătate, două şi chiar şase luni pentru un Duster. Totuldepinde de versiunea comandată", a subliniat Mihai Bordeanu. Pepiaţa locală Dacia nu s-a mai confruntat cu o astfel de problemădin toamna lui 2004, atunci când în momentul lansării modeluluiLogan sedan se aştepta trei luni livrarea acestuia.

Producţia SUV-ului va fi majorată treptat de la 20 de unităţi îniulie la 35 de maşini pe oră la începutul anului viitor, astfelîncât exporturile Duster ar putea ajunge anul viitor la 1,5 mld.euro, adică 5% din exporturile României.

În Franţa perioada de aşteptare pentru modelul Dacia Duster acrescut de la şase la şapte luni, pe acest fond fiindcomercializate modele second-hand chiar şi cu 10.000 km la bord laun preţ mai mare cu până la 3.000 de euro decât în cazul celor noi,potrivit site-ului francez caradisiac.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO