Auto

Compania aeroportuară Conpenhagen Airports, achiziţionată de două fonduri de pensii într-o tranzacţie de 1,6 miliarde dolari

Aeroportul Kastrup, care deserveşte Copenhaga

Aeroportul Kastrup, care deserveşte Copenhaga

Autor: Catalina Apostoiu

15.09.2017, 00:00 201

Un fond de pensii canadian şi unul danez, Ontario Teachersí Pension Plan (OTTP) şi ATP, au achiziţionat o participaţie de 57,7% din Copenhagen Airports (CPH) de la compania australiană Macquarie în schimbul a aproximativ 9,8 mld. coroane daneze (1,57 mld. dolari), potrivit Reuters.

Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor daneze şi UE, fiind aşteptată a fi finalizată în trimestrul IV. Cele două fonduri de pensii au estimat preţul de ofertă la aproximativ 5.700 de coroane pe acţiune, dar au declarat că acesta poate fluctua în funcţie de data finalizării tranzacţiei.

Acţiunile companiei aeroportuare au urcat cu până la 12,3% în urma anunţului, până la 5.750 de coroane pe acţiune.

Compania australiană Macquarie a investit peste 10 mld. coroane în timpul celor 12 ani în care a fost acţionar al companiei care deţine aeroportul Kastrup, principalul aeroport internaţional care deserveşte Copenhaga.

Statul danez deţine 39,2% din companie, iar ministrul danez de finanţe Kristian Jensen a declarat că este „extrem de mulţumit“ că structura viitoare a companiei a fost clarificată. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO