Consiliul Concurenţei suspectează trucarea licitaţiei privind marcajele rutiere

19 mai 2017 Autor: Mediafax

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei:

„Nu investigăm Compania Naţională de Drumuri, dar am ridicat documente de la companie. Suspectăm înţelegeri între firmele partici­pante la licitaţia organizată de CND. Suspectăm un cartel clasic de trucare a licitaţiei“

Consiliul Concurenţei (CC) a deschis recent o investigaţie pe piaţa marcajelor rutiere, suspectând trucarea licitaţiei organizate de Compania Naţională de Drumuri, a declarat  Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC.

„Nu investigăm Compania Naţională de Drumuri (CND), dar am ridicat documente de la CND. Suspectăm înţelegeri între firmele partici­pante la licitaţia organizată de CND. Suspectăm un cartel clasic de trucare a licitaţiei“, a precizat Bog­dan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Con­cu­renţei.

În ceea ce priveşte decizia comisiei de specia­litate a Parlamentului care a avizat modificarea OUG 64, Bursa de Mărfuri fiind scoasă de pe piaţa de tranzacţionare a gazelor, Bogdan Chiriţoiu spune că măsura ar putea afecta consumatorii indus­triali.

„Pe această zonă ne-am coordonat cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi am avut puncte de vedere similare, pe care le-am transmis Parlamentului. În esenţă am propus menţinerea ordonanţei şi a două platforme de tranzacţionare. Bursa tranzac­ţionează deja gaze şi atunci dacă suntem ne­mulţumiţi de cum tranzacţionează Bursa Română de Mărfuri (BRM), să-i punem anumite condiţii, să fie reglementat mai bine, dar nu ştiu dacă este o soluţie optimă să eliminăm un actor economic care este deja pe piaţă. Problema este că la gaze tranzacţiile nu sunt foarte mari, deci semnale de preţ nu prea avem şi tranzacţiile sunt pe BRM şi nu pe OPCOM. De aceea mi se pare riscant să se elimine BRM. Dacă piaţa nu va funcţiona bine şi va fi greu să cumperi gaze, vor fi afectaţi consumatorii industriali şi mai puţin consumatorii casnici. La ultima şedinţă nu am fost invitaţi şi nu ştiu ce s-a votat. Dar vom analiza zilele următoare“, a spus Chiriţoiu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.05.2017

 
Cuvinte cheie:
licitatie
, trucare
, consiliul concurentei
, bogdan chiritoiu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide