Constantin Stroe, preşedintele ACAROM: Statul trebuie să reformeze rapid învăţământul pentru a-l adapta la cererea pieţei. Încă avem specializări „moarte“ pentru care nu există cerere

26 ian 2016 Autor: Bogdan Alecu

Industria auto ajunge în 2015 la o cifră de afaceri de aproape 19 miliarde de euro şi asigură peste 200.000 de locuri de muncă numai în producţie şi aproape încă pe atât în zona de comercializare şi exploatarea autoturismelor.

În opinia lui Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Construc­torilor de Automobile din România (ACAROM) şi membru în consiliul de administraţie al Automobile Dacia, extrem de important pentru viitor este potenţialul de dezvoltare al industriei auto, pe care  statul este dator să-l valorifice, atâta vreme cât este realmente preocupat de dezvoltarea economică a ţării şi de numărul de locuri de muncă.

„În primul rând, este vorba de o pro­vocare de natură structurală a sistemului: reanimarea învăţământului profesional cu stimularea şi susţinerea învăţământului dual, iniţiat deja în Timişoara, Braşov, Sibiu, Mioveni, Iaşi sau Bucureşti. În al doilea rând vorbim despre provocarea adaptării la cerinţele reale ale pieţelor muncii locale şi zonale. În foarte multe localităţi din ţară subzistă nejustificat licee tehnice axate pe meserii care nu mai necesită forţă de muncă, în timp ce  pentru meseriile pe care piaţa le cere nu există clase de pregătire a ope­ratorilor“, a spus Stroe într-un interviu pu­blicat în anuarul „Who’s who in business“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.01.2016

 
Cuvinte cheie:
adaptare
, piata
, specializari
, rapid
, industria auto
, locuri de munca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide