Auto

Continental investeşte 12 mil. euro la Timişoara pentru a extinde fabrica de componente

Continental investeşte 12 mil. euro la Timişoara pentru...

Autor: Bogdan Alecu

17.01.2017, 00:05 547

Fabrica de componente electronice a concernului Co­n­ti­nental din Timiş­oa­ra se va extinde în acest an cu 7.000 mp pentru a ajunge la 21.000 mp în urma unei investiţii de 12 mil. euro, potrivit ofi­cialilor companiei.

Aceasta este cea de-a treia ex­tindere a fabricii din ultimii zece ani. În cadrul fa­bricii de componente elec­tronice lucrează în prezent 1.200 de oa­meni, iar odată cu noua extindere nu­mărul acestora va creşte spre 2.000 .

În cei zece ani, fabrica de com­ponente electronice Con­tinental din Ti­mişoara a livrat 60 de milioane de unităţi. Două milioane de com­ponente intră zilnic pe linia de pro­ducţie şi sunt fabricate 45.000 de pro­duse în fiecare zi pen­tru unele dintre cele mai avansate automobile din lu­me, pre­cum Porsche Pa­na­mera, Bentley Bentayga sau BMW Seria 7.

„Continental fina­lizează în această perioadă a treia extindere a fabricii, iar produsele şi liniile noi care vor fi insta­late şi volumele mari anunţate din partea clienţilor pre­supun modificări aferente pe plan intern. Pri­mul pas major în­treprins în acest sens este com­pletarea echi­pei, pentru toate po­zi­ţiile disponibile, la înce­putul anului 2017“, ex­plică Fran­cisco Xavier Pujol, di­rec­torul fabricii de com­po­nente elec­tronice din Ti­mişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO