Continental investeşte 12 mil. euro la Timişoara pentru a extinde fabrica de componente

17 ian 2017 Autor: Bogdan Alecu

Fabrica de componente electronice a concernului Co­n­ti­nental din Timiş­oa­ra se va extinde în acest an cu 7.000 mp pentru a ajunge la 21.000 mp în urma unei investiţii de 12 mil. euro, potrivit ofi­cialilor companiei.

Aceasta este cea de-a treia ex­tindere a fabricii din ultimii zece ani. În cadrul fa­bricii de componente elec­tronice lucrează în prezent 1.200 de oa­meni, iar odată cu noua extindere nu­mărul acestora va creşte spre 2.000 .

În cei zece ani, fabrica de com­ponente electronice Con­tinental din Ti­mişoara a livrat 60 de milioane de unităţi. Două milioane de com­ponente intră zilnic pe linia de pro­ducţie şi sunt fabricate 45.000 de pro­duse în fiecare zi pen­tru unele dintre cele mai avansate automobile din lu­me, pre­cum Porsche Pa­na­mera, Bentley Bentayga sau BMW Seria 7.

„Continental fina­lizează în această perioadă a treia extindere a fabricii, iar produsele şi liniile noi care vor fi insta­late şi volumele mari anunţate din partea clienţilor pre­supun modificări aferente pe plan intern. Pri­mul pas major în­treprins în acest sens este com­pletarea echi­pei, pentru toate po­zi­ţiile disponibile, la înce­putul anului 2017“, ex­plică Fran­cisco Xavier Pujol, di­rec­torul fabricii de com­po­nente elec­tronice din Ti­mişoara.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2017

 
Cuvinte cheie:
timisoara
, fabrica
, extindere
, componente
, investitie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide