Continental se bate cu Dacia pentru titlul de cel mai mare angajator din auto

29 mar 2016 Autor: Bogdan Alecu

Cu un total de 17.500 de salariaţi la finalul acestui an, Continental va concura direct cu grupul Renault, acţionarul Dacia, pentru titlul de cel mai mare angajator din industria auto locală, compania franceză având în prezent circa 18.000 de salariaţi.

Grupul german Continental, cel mai mare producător de componente de pe piaţa auto locală, cu afaceri anuale de peste 2 miliarde de euro şi peste 16.500 de angajaţi şi cel mai mare exportator din industria componentelor auto, a realizat anul trecut investiţii de 130 mil. euro pe piaţa locală, pentru a dezvolta sisteme pentru maşinile autonome ale viitorului.

„Am investit anul trecut peste 130 de milioane de euro în activităţile noastre din România. Această sumă a fost cheltuită pe tehnologie de vârf, pe clădiri noi şi software. Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil“, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.03.2016

 
Cuvinte cheie:
angajator
, auto
, salariati
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide