Auto

Creatorul Logan-ului lucrează la un alt model de până în 5.000 de euro

Creatorul Logan-ului lucrează la un alt model de până...

Autor: Radu Racu

17.12.2012, 21:20 3725

Gerard Detourbet, francezul de numele căruia se leagă modelul Logan şi alte mărci low-cost care au ţinut grupul Renault pe linia de plutire într-o piaţă care nu se mai opreşte din cădere, a fost desemnat de directorul grupului Renault -Nissan să dezvolte un model şi mai ieftin destinat pieţei din India, una dintre cele mai competitive din lume segmentul de preţ entry-level, scrie Reuters.

 

Matematician la origine, Gerard Detourbet a fost şi director adjunct la Automobile Dacia în perioada 2000-2003, a declarat pentru ZF Constantin Stroe, vicepre­şedinte al constructorului Automobile Dacia.

 

Detourbet a fost mandatat de Carlos Ghosn să producă un model care să concureze cu Maruti de la Suzuki (3.550 de euro) şi cu Eon de la Hyundai (4.300 de euro), cele două mărci care domină vânzările din India. Dacă managerul va reuşi, Renaul va putea folosi modelul ca platformă pentru dezvoltarea unor noi maşini low-cost pentru pieţele din Brazilia şi Rusia.

 

"India este singura piaţă din lume unde vezi dotări moderne în gama asta de preţ. Dacă ai câştigat lupta pe preţ în această ţară, te poţi bate pe oricare altă piaţă din lume", a declarat Detourbet.

 

Gerard Detourbet, 66 de ani, lucrează la Renault din 1971, primul job ocupat fiind cel de specialist IT. În 1997 a devenit vicepreşedinte al divizie de cutii de viteze, iar trei ani mai târziu a fost rugat de directorul executiv de atunci, Louis Schweitzer, să dezvolte programul care a generat modelul Logan, produs de uzinele Dacia de la Mioveni.

 

Modele derivate din programul low-cost, ca Duster şi Lodgy au reuşit să genereze suficiente venituri pentru a împiedica Renault să recurgă la disponibilizările drastice adoptate la companiile rivale, ca Peugeot sau Ford.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO