Auto

Creşterea economică se vede pe şosele: vânzările de camioane urcă cu peste 20% în primele patru luni

Creşterea economică se vede pe şosele: vânzările de...

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2015, 00:08 364

Vânzările de camioane şi de vehicule comerciale reprezintă un adevărat barometru al economiei, o evoluţie pozitivă fiind un indiciu al intensificării activităţii comerciale sau de producţie a jucătorilor din mediul de afaceri. Un camion costă chiar şi 80-90 de mii de euro.

Vânzările de camioane (utili­ta­re de peste 18 tone) au crescut cu aproape 30% în primele pa­tru luni ale anului, conform da­telor Asociaţiei Producă­torilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), la peste 1.800 de unităţi. De ase­menea, întreaga piaţă de vehicule co­mer­ciale a înregistrat un avans de 23%, la peste 5.500 de unităţi în intervalul ianuarie-aprilie.

De partea cealaltă, înmatriculările de uti­litare la mâna a doua importate au continuat să crească cu 5% în primele patru luni, dar ritmul a pierdut din intensitate. În acest interval s-au înmatriculat 15.700 de utilitare second-hand, adică de aproape trei ori mai multe decât noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO