Auto

Cristina Bălan, fost inginer la Tesla: Noua Arabie Saudită va fi China

Autor: Roxana Rosu

21.10.2016, 15:58 3073

Principalul consumator de litiu din lume este in acest moment China, care se afla in topul tarilor cu cele mai mari resurse, dupa Australia si Chile, asa ca sunt sanse mari ca noua Arabie Saudită sa fie China, a spus la ZF Live Cristina Bălan, care a lucrat ca inginer la Tesla Motors, în echipa care a dezvoltat bateria pentru maşina electrică.

”Atunci când Ford a început primele maşini, au fost mai multe electrice decât pe benzină. Apoi oamenii au părăsit direcţia electrică şi au mers spre petrol şi benzină, iar acum revin spre electric.   Principala resursă de litiu din lume e în China. Noua Arabie Saudită va fi China. Cine are pământ, să cumpere o proprietate cu zăcământ de litiu acolo, o să fie bogat”.

Bateria de la Tesla este formată din 16 module, fiecare cu 444 de celule de litiu.

Pe de altă parte ea crede că următoarea ”Tesla” o vom vedea tot din SUA, unde există o flexibilitate în muncă de care beneficiază nu doar industria auto, ci şi celelatle.

„Nimeni nu credea că Tesla va reuşi, nici investitorii. Era o companie mică, cu 100 de ingineri la pornire.  Mulţi investitori au plecat şi au pierdut, că nu au crezsut în ea. Şi s-a creat un trend spre R&D care se va vedea puternic în următorii 5 ani”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO