Cu trei fabrici în România, producătorul nipon de airbaguri Takata va cere intrarea în faliment ca să se restructureze rapid

19 iun 2017 Autor: Mediafax

Compania japoneză Takata Corp, care are trei fabrici în România, va depune cererea de intrare în faliment cel mai devreme săptămâna viitoare, în contextul în care caută să ajungă la un acord financiar cu producătorul de componente auto Key Safety System, potrivit unor surse citate de Reuters.

În România, japonezii de la Takata au două fabrici la Arad, una producătoare de volane şi una care produce centuri de siguranţă, şi una la Sibiu, unde se produc saci pentru airbaguri. Takata, unul dintre cei mai mari producători de componente auto, lucrează de luni de zile pentru a finaliza acordul cu Key Safety.

Potrivit surselor Reuters, compania Key este de aşteptat să achiziţioneze acţiuni din Takata ca parte a planului de restructurare în procesul de faliment.

Cotidianul nipon Nikkei a raportat că o nouă companie creată de Key va cumpăra operaţiunile Takata pentru 1,6 miliarde de dolari şi va continua să livreze air baguri, centuri de siguranţă şi alte produse, lăsând datoriile unei alte companii. Tokyo Stock Exchange a anunţat vineri că a suspendat tranzacţiile cu acţiuni Takata în urma ştirilor care au apărut potrivit cărora compania se pregăteşte de faliment.

La ultima închidere a zilei bursiere, compania avea o valoare de piaţă de 360 de milioane de dolari. Firma are o datorie de 850 de milioane de dolari către producătorii auto globali, în urma unui acord stabilit la începutul anului, care a generat cel mai mare număr de maşini rechemate în service.

Datoria trebuie plătită până la începutul anului 2018. Potrivit surselor citate de Reuters, un acord final cu Key nu va putea fi posibil până când Takata nu depune cererea de intrare în faliment. Takata intenţionează să înceapă procesele atât în Statele Unite, cât şi în Japonia.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
faliment
, fabrici
, romania
, intrare
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide