Auto

Cum a reuşit Volkswagen să păcălească autoritatea de omologare din SUA

23.09.2015, 16:00 5201

”Testul american de verificare a emisiilor poluante presupune că vehiculul simulează un parcurs particularizat pentru Statele Unite. Acest parcurs presupune un demaraj ca şi când ar pleca de la semafor, iar pe urmş merge în regim de croazieră câţiva km. Calculatorul unor modele VW a înmagazinat această curbă de parametrii de funcţionare, astfel încât în momentul când sesizează o succesiune de moduri de funcţionare care se suprapun peste testul american, vehiculul trece în modul ecologic prin penalizarea unor performanţe de top, care nu sunt implicate în testare”, a spus Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Directorul RAR consideră că maşinile electrice sunt viitorul şi vor înlocui curând motoarele diesel şi cele pe benzină.

”Maşinile electrice vor câştiga teren. încă sunt destul de scumpe, dar în ultimii 2-3 ani s-a dublat capacitatea bateriei de acumulator. Pe măsură ce tehnologiile noi se întind cât mai mult, preţul lor va scădea. Părerea mea este că vehiculele electrice vor fi viitorul”, a spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO