Auto

Cum arată Renault Duster, versiunea "premium" a SUV-ului produs la Mioveni - galerie FOTO

Cum arată Renault Duster, versiunea "premium" a SUV-ului produs la Mioveni

Renault Duster

Autor: Bogdan Alecu

12.05.2011, 13:05 9491

Noul Renault Duster se vaîndepărta puţin de filozofia "low-cost" care a relansatconstructorul de la Mioveni în 2004. Ruşii de la Forum Duster 4x4au surprins în uzina AvtoFramos noul Renault Duster care va ficomercializat pe piaţa rusă începând cu acest an. la AvtoFramossunt în prezent asamblate modele Logan din colecţii CKD importatede la uzina Dacia de la Mioveni.

Primele poze spion confirmădeclaraţiile designerului şef al Renault, Laurens Van Den Acker,care la Salonul Auto de la Geneva vorbea despre o separare a gameicelor două mărci, indiferent dacă sunt sau nu realizate peplatforme comune - Dacia urmând să aibă un design mai nordic,corect, tipic german, în timp ce Renault va avea un caracter maicald, mai latin.

Noul Renault Duster reprezintăprima evoluţie a SUV-ului, în prezent modelul fiind comercializatdeja în Ucraina, dar prezintă aceleaşi trăsături ca şi DaciaDuster.

Noul Duster preia o serieimportantă de elemente de interior de la noul Renault Sandero,prezentat în urmă cu câteva zile pe piaţa din Brazilia. Acesta areacum comenzi pentru deschiderea geamurilor amplasate pe portiere şinu pe consola centrală, un nou sistem audio integrat de aceastădată care va putea fi înlocuit chiar şi cu un sistem de navigaţie.Singurul element premium care se pare că lipseşte în continuareeste sistemul de climatizare automată, maşina fiind în continuareechipată cu un sistem clasic de aer condiţionat.

În condiţiile în care anul viitormarca Dacia va fi relansată în Marea Britanie, cel mai probabilnoile elemente vor fi prezente şi pe o viitoare DaciaDuster.

Noul Renault Duster va fi echipatpentru piaţa rusă inclusiv cu noul motor pe benzină de 2,0 litri şi140 CP, acesta fiind totodată şi cel mai puternic model realizatvreodată pe platforma lui Logan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO