Auto

Cum se va numi viitorul Bentley SUV pentru care deja doi români au achitat avansul. VIDEO

Autor: Bogdan Alecu

13.01.2015, 12:45 635

Bentley va prezenta în a doua jumătate a acestui an, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de al Frankfurt, SUV-ul Bentayga, primul  model de acest gen lansat de constructorul britanic, acum parte a Grupului Volkswagen. Potrivit oficialilor Bentley România, în ultimele două luni s-au înregistrat deja două precomenzi pentru viitorul model de teren, doi români achitând deja avansul de 30.000 de euro pentru a se asigura că vor fi printer primii care vor primi noul Bentayga anul viitor, odată cu demararea producţiei.

“Sunt deja doi clienţi care au plătit avansul de 30.000 de euro, iar alţi 12 sunt interesaţi de SUV, dar vor să vadă maşina mai întâi. Dacă cei doi se vor răzgândi, vor primi banii înapoi integral. Dar cei ce vor comanda  maşina după prezentarea oficială, cel mai probabil vor aştepta chiar şi un an până SUV-ul va fi livrat din cauza interesului foarte ridicat. Spre exemplu, putem lua ca reper lansarea SUV-ului Audi Q7 din 2006, când clienţii aşteptau între şase luni şI un an pentru a le fi livrată maşina pe fondul cererii foarte mari din întreaga lume”, a spus Mihaela Tudorică, brand manager Bentley şi Lamborghini, în  cadrul Porsche Inter Auto.

Numele de Bentayga a fost inspirat de întreaga emisferă nordică, pornind de la taigaua de la nord şi până la vârful Roque Bentayga din Insulele Canare.

„Bentayga este numele care reflectă ceea ce ştim că SUV-ul nostru va putea face mai bine în comparaţie cu oricare alt automobil din lume – să combine luxul de top cu performanţele de top pentru a duce experienţa Bentley către noi culmi”, a spus Wolfgang Durheimer, preşedinte şi CEO al Bentley Motors.

Noul Bentley Bentayga va fi lansat comercial la începutul anului viitor, acesta fiind primul SUV de superlux lansat vreodată de un constructor auto.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO