Dacia a avut afaceri record de 3,1 mld. euro, plus 15%

27 apr 2012 Autor: Ioan Dornescu

Compania Automobile Dacia, controlată de grupul francez Renault, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri record de 3,1 miliarde de euro (13,17 mld. lei), în creştere cu 15% faţă de anul precedent, potrivit situaţiilor financiare ale constructorului auto.

Numărul de vehicule comercializate a scăzut cu 4,3%, până la 327.878 de unităţi, dar cifra de afaceri a crescut datorită modelului Duster, lansat în 2010, care a ajuns să reprezinte jumătate din vânzările companiei. Duster este cea mai scumpă maşină produsă până în prezent la Mioveni, cu preţuri ce pornesc de la aproximativ 11.000 de euro.

Profitul net al companiei a înregistrat un regres de 8% anul trecut, de la 71 mil. euro la 65 mil. euro.

Dacia a fost şi anul trecut cel mai mare exportator din România, în condiţiile în care compania a livrat pe pieţele externe maşini de 2,18 mld. euro (70% din producţie), ponderea producătorului auto în comerţul exterior al României (45 mld. euro) situându-se la 4,8%, potrivit calculelor ZF.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.04.2012

 
Cuvinte cheie:
Dacia
, automobile
, Renault
, constructor auto
, maşini
Vizualizari:
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
Cerasela Platz - 28 aprilie 2012, 22:07

Dacia Martisor

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide