Auto

Dacia a intrat în a doua jumătate a anului cu o producţie record la Mioveni

Autor: Bogdan Alecu

27.08.2015, 00:08 2560

Pentru prima dată în ultimii ani piaţa internă începe să conteze în creşterea producţiei Dacia.

Producţia de autoturisme a uzinei Dacia a crescut  cu 5,5% în primele şapte luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anu-lui trecut, la aproape 221.400 de uni­tăţi, po­trivit datelor Asociaţiei Produ­că­torilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Este cel mai ridicat nivel al producţiei atins de uzina de la Mioveni în intervalul ia­nua­-rie-iulie din istorie, creş­tere susţinută în pre­mieră atât de cererea de pe piaţa internă, cât şi de pia­ţa europeană, care a urcat cu 8% în prima jumătate a anului.

Pe de altă parte, producţia uzinei Ford de la Cra­io­va continuă să scadă cu 16% după primele şapte luni ale acestui an la 30.500 de unităţi pe fondul decli­nu­lui pieţei monovolumelor mici la nivel european. Chiar şi aşa, uzina Dacia compensează declinul de la Craiova şi reuşeşte să susţine o creştere a producţiei de 2,3% după primele şapte luni, la aproape 252.000 de unităţi.

Pe fondul creşterii vânzărilor Dacia în România de peste 20% în acelaşi in­ter­val, pe o piaţă care a urcat cu numai 13% în intervalul ianuarie-iulie, şi ex­por­turile au fost mai mici. În total, Dacia a vândut pe pieţele externe aproa­pe 198.000 de maşini, în creştere cu 3,4% în acelaşi interval, în timp ce Ford a livrat la export 30.500 de maşini, în scădere cu 16%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO