Dacia a produs motoare de aproape jumătate de miliard de euro în 2015

9 feb 2016 Autor: Bogdan Alecu

Producţia de motoare a „explodat“ anul trecut la Mioveni, marcând un avans de peste 30%, potrivit datelor Grupului Renault, pe măsură ce francezii au înre­gistrat o cerere tot mai mare pentru motoarele de 0,9 litri turbo pe benzină, produse exclusiv în România.

 
Spre comparaţie, producţia de maşini a Dacia a crescut în 2015 cu numai 0,2%, la circa 339.000 de unităţi, uzina fiind afectată de o serie de în­târzieri de livrare a unor componente în luna octombrie.
 
„În anul 2015 Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia a produs aproxi­mativ 436.000 de motoare, din care 88% au mers la export“, au spus reprezentanţii Group Re­nault România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.02.2016

 
Cuvinte cheie:
Dacia
, motoare
, mioveni
, productie
, renault
, trecut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide