Auto

Dacia amfibie, o realitate creată de studenţii din Constanţa. Galerie FOTO

Dacia Amfibie

Dacia Amfibie

Autor: ProMotor

18.10.2014, 09:54 817

Câţiva studenţi de la Universitatea Maritimă Constanţa (UMC) au creat o Dacia amfibie. Şi da, ştiu că sună ca şi cum aş vorbi despre o emisiune de televiziune, dar realitatea e că băieţii ăştia au cheltuit bani din buzunarul propriu pentru a duce la bun sfârşit această creaţie neobişnuită.

Maşinăria din videoclipul şi pozele ataşate acestui articol este, cel mai probabil, prima şi singura Dacie amfibie din istorie.
Maşina este opera câtorva studenţi de la Facultatea de Inginerie Mecanică din cadrul Universităţii Maritime Constanţa (UMC) şi este, de fapt, un proiect de licenţă.

Dacia amfibie a fost lansată la apă cu şofer şi pasageri pe lacul Siutghiol, cu ocazia începerii anului universitar 2014-2015.

„Ideea cu Dacia amfibie a luat naştere în anul trei de facultate”, a spus Andrei Stroe, unul dintre membrii echipei din spatele camionetei cu dublu rol, pentru Adevărul. „Am plecat fiecare în voiajele de cadeţie, iar în anul patru de facultate, adică prin luna martie a acestui an, ne-am apucat practic de treabă. Am reuşit să terminăm cu câteva zile înainte de licenţă. Dacia 1310 Double Cab a fost cumpărată de noi integral, radiată, apoi donată Universităţii Maritime din Constanţa”, a completat el.

Vizualizaţi înregistrarea video pe www.promotor.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO