Auto

Dacia Duster a susţinut creşterea marjei operaţionale a Renault în primul semestru din 2018

Dacia Duster a susţinut creşterea marjei operaţionale...

Autor: Florentina Niţu

27.07.2018, 18:00 2905

Constructorul francez Renault, care în România deţine Automobile Dacia, a înregistrat în primul semestru o marjă operaţională de 6,4% după ce anul acesta a lansat mai multe modele, inclusiv noul Duster.

Astfel, marja operaţională a constructorului a atins 1,91 miliarde de euro, faţă de 1,8 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, rezultatelor semestriale, scrie Les Echos, care citează AFP.

„Aceste rezultate recompensează strategia noastră de diversificare geografică, succesul planurilor noastre şi mobilizarea tuturor colaboratorilor noştri”, a spus Carlos Ghosn, preşedintele-director executiv, conform Les Echos. Tot el a subliniat că rezultatele vin în contextul economiei fragile şi că, datorită acestor rezultate, el crede că vor fi atinse obiectivele din acest an.

De altfel, el a precizat că datorită lansării Daciei Duster în Europa şi Kwid în America Latină, Renault se bucură de aceste rezultate.

„Aceste două modele au depăşit aşteptările noastre”, a spus Thierry Bolloré, directorul general adjunct al Renault.

În timpul primului semestru şi RCI Banque, structura financiară a grupului, a avut un rezultat operaţional în creştere cu 13%.

Totuşi, constructorul de automobile a înregistrat un venit net în scădere cu 16,3%, până la 2 miliarde de euro în primul semestru, declin venit ca urmare a rezultatelor mai slabe a Nissan, unde Renault deţine 43,4% din acţiuni.

Însă, cifra de afaceri a grupului francez (Renault, Dacia, Lada, Samsung, Alpine) a atins un nou record din ianuarie până în iunie, în creştere cu 1,4% faţă de anul trecut, în valoare de 29,96 miliarde de euro, conform Les Echos.

Deşi puteau obţine venituri şi din Iran, Thierry Bolloré a afirmat pentru Reuters că a tras o linie momentan şi a suspendat dezvoltarea activitatăţii grupului acolo.

În prezent, Renault are operaţiuni în 134 de ţări, iar în România deţine Automobile Dacia, cea mai mare companie de pe plan local. Fabrica Dacia de la Mioveni este cel mai mare exportator local. De asemenea, Renault  deţine în România singurul centru de inginerie auto din Europa de Est şi zona mediteraneană şi cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Franţei, cu peste 2.500 de ingineri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO