Auto

Dacia livrează primele ambulanţe Duster sub emblemă Renault. Galerie FOTO

Amblulanţe Duster sub emblemă Renault

Amblulanţe Duster sub emblemă Renault

Autor: Bogdan Alecu

31.03.2015, 11:38 5247

Dacia, împreună cu societatea Romturingia, din Câmpulung Muscel, specializată în conversia şi amenajarea de caroserii, anunţă livrarea primelor vehicule Duster destinate serviciilor de Ambulanţă.

Proiectul de transformare care a stat la baza caietului de sarcini a vizat realizarea unui vehicul pentru transportul persoanelor bolnave care să fie adaptat exploatării în cele mai dificile condiţii de teren.

Produsul rezultat în urma cooperării dintre echipele de specialişti ai Renault Tehnologie Roumanie (RTR) şi cei de la Romturingia este o ambulanţă de tip A1,  aceasta fiind omologată conform normelor europene în domeniu.

Vehiculul are la bază structura modelului Duster. Aceasta a fost supraînălţată şi alungită cu 300 mm, prin extinderea consolei spate, oferind astfel spaţiul necesar pentru instalarea, în compartimentul creat în spatele locurilor faţă, a întregului ansamblu util pentru transportul unui bolnav şi a unui însoţitor, împreună cu echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor.

Primele vehicule Duster ambulanţă comandate sunt livrate în Angola, piaţă unde modelele produse de uzina de la Mioveni sunt comercializate sub marca Renault.

Pe lângă atributele practice şi raportul inegalabil prestaţii/preţ, modelele Duster ambulanţă carosate de Romturingia oferă avantajul capacităţii de intervenţie în zone extrem de dificile, inaccesibile în mod obişnuit pentru majoritatea ambulanţelor clasice.

Noul vehicul special ilustrează, odată în plus, buna colaborare dintre Grupul Renault România şi societatea Romturingia, una dintre cele mai importante companii din ţară specializate în activitatea de carosare.

Printre rezultatele recente ale acestui parteneriat de durată se numără şi vehiculul Duster Pick-Up, care a intrat, începând de anul trecut, în dotarea flotei OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO