Auto

Dacia Lodgy a primit trei stele din cinci la testele de siguranţă. Ce recomandă oficialii EuroNCAP şi ce i-a dezamăgit cel mai mult - VIDEO

Dacia Lodgy a primit trei stele din cinci la testele de...

Autor: Bogdan Alecu

29.11.2012, 13:09 3046

Dacia continuă „tradiţia” testelor EuroNCAP începută cu prima generaţie a Logan şi primeşte şi pentru noul Lodgy doar trei stele din cinci la testele de siguranţă, cu toate că acesta este primul model al constructorului proiectat pentru o familie. La toate cele patru teste, pentru pasageri adulţi, copii, pietoni şi asistenţă, Lodgy a primit cele mai mici scoruri dintre cele 15 maşini testate de EuroNCAP, toate fiind „la limită”.

„Este dezamăgitor să vedem rezultatele slabe ale Lodgy la testele noastre, în special la o săptămână după ce Sandero a primit în America de Sud o singură stea la testele LatinNCAP. Lodgy este un automobil de buget iar clienţii vor accepta compromisuri în materie de confort şi performanţe, dar nu şi când vine vorba de siguranţă. EuroNCAp este de părere că siguranţa oferită pasagerilor ar trebui să fie extrem de importantă, indiferent cât plătesc pentru automobil”, a declarat Miciel van Ratingen, secretarul general al EuroNCAP. Lodgy devine astfel una dintre cele mai nesigure maşini de pe piaţa europeană destinată familiilor.

EuroNCAP a precizat încă din primul paragraf al comunicatului că „în condiţiile în care scorul de trei stele poate mulţumi ambiţiile limitate ale Dacia, clienşii sunt sfătuiţi să opteze pentru siguranţă, pe piaţă fiind multe alte autovehicule pe piaţă din acelaşi segment car cu cinci stele la testele de siguranţă. „În condiţiile în care mai mulţi constructori auto se apropie de un scor aproape perfect în ceea ce priveşte siguranşa pasagerilor, Lodgy a primit un scor sub medie la toate capitolele. În cazul unui impact frontal pilonii parbrizului s-au deformat puternic în partea de sus a acestuia, iar plafonul s-a îndoit în faţa pilonului B dintre rândurile de portiere. Mai mult, panoul din podeaua pasagerilor spate şi tunel s-au separat complet din extinderea în panoul şoferului iar tunelul transmisiei a fost deformat între scaunele faţă. În ceea ce priveşte siguranţa pietonilor, Lodgy a primit un scor de 44%, în condiţiile în care toate celelalte maşini au primit peste 50%. De asemenea, nici scorul pentru protecţia copiilor de 77% nu este excepţional şi nu se ridică la nivelul unui aşa-numit automobil de familie. Mai mult, Dacia a decis să nu echipeze în standard maşina cu sistem electronic de stabilitate ESP, prin exploatarea ultimei şanse posibile  înainte ca această tehnologie să devină obligatorie”, au spus oficialii EuroNCAP în comunicatul oficial.

În echiparea standard Lodgy nu dispune decât de airbaguri frontale şi laterale şi ABS, Dacia fiind singura marcă europeană care a încercat să „fenteze” legislaţia în vigoare şi să nu echipeze maşinile din standard cu ESP pentru a reduce preţul, acesta fiind însă disponbil opţional. Lodgy este asamblat în uzina din Tanger, Maroc.

La nivelul pieţei locale, din momentul lansării din luna mai, s-au vândut 576 de maşini, adică mai bine de o treime din totalul celor aproape 1.500 de monovolume vândute în primele zece luni ale acestui an.

În sesiunea de teste EuroNCAP a mai testat Fiat 500L, Ford Fiesta, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Mercedes-Benz A-Klasse, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka, Seat Leon, Skoda Rapid, Seat Leon, Subaru Forester, noul Range Rover, Volvo V60 Plug-In Hybrid, VW Golf VII. Toate au primit cinci stele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO