Auto

Dacia pregăteşte super-Dusterul de 150 CP. Două au fost deja exportate

Dacia pregăteşte super-Dusterul de 150 CP. Două au fost deja exportate

Autor: Bogdan Alecu

11.05.2011, 10:46 5839

Automobile Dacia a exportat înprimul trimestru al acestui an două SUV-uri Dacia Duster echipatecu un nou motor de 2,0 litri şi 150 CP, potrivit unui raport alAsociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).Acesta este cel mai puternic model produs în istoria Dacia şitotodată este echipat cu cel mai mare motor din istoria companieidin Mioveni.

Cele două modele au fost exportateîn luna februarie şi reprezintă cel mai probabil două modele detest.

Philippe Prevel, fostul şef alRenault Technologie Roumanie a confirmat anul trecut într-uninterviu acordat ZF posibilitatea echipării SUV-ului Duster cu unmotor mai puternic pe benzină proiectat special pentru piaţa rusă,însă nu şi pentru cea din România.

Totodată, în contextul în careRenault deţine în portofoliu un motor pe benzină de 2,0 litri şi140 CP şi unul diesel de 2,0 litrişi 150 CP, există posibilitateaca noua versiune a Duster să fie echipată cu un propulsor diesel şinu unul pe benzină. În acest sens, oficialii Dacia nu au oferitniciun comentariu cu privire la noul Duster. În prezent cea maiputernică versiune a SUV-ului este cea cu motor diesel de 1,5 litrişi 110 CP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO