Auto

Dacia-Renault anunţă oficial noul director de marketing pe România

Dacia-Renault anunţă oficial noul director de marketing...

Autor: Corina Mirea

17.03.2014, 12:20 660

Ionuţ Gheorghe, 38 de ani, va prelua de la 1 aprilie funcţia de director de marketing pentru mărcile Dacia şi Renault în cadrul grupului Renault Commercial Roumanie. Astfel, el îl înlocuieşte pe Mihai Bordeanu, cel care a ocupat această poziţie în ultimii aproape patru ani.

La începutul acestei luni, Ziarul Financiar a publicat un articol în care anunţa promovarea lui Mihai Bordeanu ca director de marketing pen­tru Marea Britanie, Irlanda, Cipru şi Malta, în cadrul Renault UK, de la 1 martie. Informaţia fusese deja publicată în presa din Marea Britanie şi a fost confirmată şi de Group Renault România, însă reprezentanţii companiei nu au precizat la acel moment şi data de la care Ionuţ Gheorghe îşi va începe mandatul.

Ionuţ Gheorghe are o experienţă de 19 ani în domenii precum marketing şi comunicare şi a lucrat de-a lungul timpului pentru companii precum AutoItalia, importator al mărcilor Fiat, Fiat LCV, Alfa Romeo, Maserati sau Ssang Yong în România şi în cadrul importatorului Kia pentru piaţa locală. El este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) şi a absolvit şi un program de master în relaţii publice şi comunicare în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA).

Ionuţ Gheorghe lucrează în cadrul grupului Renault România de aproximativ opt ani, companie unde a ocupat, pe rând, poziţii precum cea de brand manager, respectiv de brand director pentru marca Nissan.

Odată cu preluarea funcţiei de director de marketing  pentru Dacia şi Re­nault, Ionuţ Gheorghe revine în cadrul Renault Commercial Roumanie, la doi ani de la promovarea sa în poziţia de director de marketing pentru segmentul crossover al mărcii Infiniti (brandul premium al Nissan) pentru EMEA - pieţele emergente din Euro­pa, Rusia, Orientul Mijlociu şi Africa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO