Auto

Dacia şi Continental: Autostrăzile trebuie să fie subiect de siguranţă naţională

Dacia şi Continental: Autostrăzile trebuie să fie...

Autor: Bogdan Alecu

07.06.2016, 11:43 939

Constucţia de autostrăzi trebuie să fie tratată drept ca un subiect de  siguranţă naţională, sunt de părere Liviu Bocşaru, directorul Direcţiei  financiare din cadrul Grupului Renault şi Christian von Albrichsfeld, directorul Continental România. „Ce vedem azi este o polarizare a industriei din cauza lipsei unei  infrastructuri dezvoltate la nivel naţional.. Unele zone sunt complet „vide”  de industrie deoarece acolo nu sunt autostrăzi, deşi toţi politicienii le-au  adoptat în masterplan, însă în opinia noastră, infrastructura şi finalizarea  autostrăzilor nu este un subiect strategic deşi ţine de siguranţa naţională.  

România a pierdut recent o investiţie de 500 mil. euro din partea Daimler  din cauza infrastructurii.. Subiectul trebuie tratat la nivel de CSAT şi  toate forţele politice ar trebui să trateze astfel subiectul  infrastructurii”, a spus directorul financiar al Grupului Renault.

De partea cealaltă, şeful Continental, companie cu aproape 17.000 de  salariaţi în România si afaceri de peste 2,3 miliarde de euro, spune că o  companie multinaţională vine acolo unde găseşte infrastructura necesară  pentru export. „O economie bazată pe consum nu este bună, ci una bazată pe  producţie. Trebuie să produci aici si să vinzi în altă parte iar cu banii câştigaţi creştem consumul”, a spus Christian von Albrichsfeld.

Unul dintre cele mai importante topicuri este găsirea angajaţilor si  pregătirea lor „România are nevoie de o strategie pentru oraşe unde nu există şomaj si unde  trebuie să se îmbunătăţească forţa de muncă si calitatea ei si implicit  oamenii vor câştiga mai mult si avem zone cu şomaj mare unde trebuie să  meargă investitori care pun accent pe munca intensivă”, a subliniat şeful  Continental.

Avantajele României sunt în IT si creşterea numărului in universităţi de IT  ar duce la salarii mai mari în oraşe. La nivelul preuniversitar avem nevoie  de scoli profesionale. Avem nevoie de forţă de muncă mai calificată în  fabrici. Continental are 4 scoli in Braşov, Timişoara, Sibiu si în  parteneriat cu Draxlmaier in Hunedoara. Avem nevoie de mai multe scoli  profesionale”, a spus Christian Von Albrichsfeld. De asemenea, în opinia lui România trebuie să investească si in turism, însă  nu in „Disneyland” ci in turism de calitate in zone precum Transilvania,  unde turiştii să poată vizita toate castelele existente acolo. De asemenea  si in agricultura este nevoie de productivitate mai mare mai ales că acolo  sunt mulţi oameni care lucrează fără valoare adăugată in agricultura de  subzistenţă.

„România are 25% din forţa de muncă in agricultura de subzistenţă. Aceşti  oameni nu au salariu si nu plătesc taxe”, a spus şeful Continental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO