Dacia urcă spre vânzări de 5 mld. euro la nivel mondial. România este abia a opta piaţă după volume

18 ian 2016 Autor: Bogdan Alecu

Din cele zece cele mai mari pieţe pentru brandul autohton, România şi Maroc deţin supremaţia în materie de cotă de piaţă, cu valori apropiate de 30%, în timp ce Franţa este numărul unu la volume, cu aproape 100.000 de unităţi.

Vânzările Dacia la nivel mon­dial con­tinuă să ac­cele­reze de la an la an, iar după ce în ianuarie 2015 s-a marcat trecerea pra­gului peste 500.000 de maşini livrate în întreaga lume, anul acesta bran­dul autohton urcă spre 600.000 de unităţi raportat la vânzările înregistrate în 2015. Şi de această dată majorarea vânzărilor a fost determinată de uzina de la Tanger, Maroc.

Din cele circa 600.000 de maşini vândute de Dacia, peste 400.000 sunt livrate către cele mai mari zece pieţe. În plus, patru din cele cinci modele Dacia vândute în Europa sunt în top zece cele mai vândute, iar două sunt în top cinci la nivel european.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.01.2016

 
Cuvinte cheie:
piata
, romania
, dacia
, vanzari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide