Auto

DAE: Taxa auto nu a ridicat probleme privind dreptul european,hotărârea CJUE e pentru cazul respectiv

Autor: Ovidiu Bărbulescu

08.04.2011, 09:36 198

Legea privind taxa de poluare auto, în forma actuală, nu aridicat probleme de neconformitate cu dreptul european,iarhotărârea preliminară a CJUE este legată strict de soluţionareacauzei respective,a declarat agenţiei MEDIAFAX şefulDepartamentului pentru Afaceri Europene, ministrul BogdanMănoiu.

"CJUE a pronunţat o hotărâre preliminară, răspunzând uneisolicitări exprese a Tribunalului Sibiu, în contextul soluţionăriicauzei respective. Solicitarea Tribunalului Sibiu şi hotărâreapreliminară a CJUE vizează Ordonanţa 50/2008 privind taxa de primăînmatriculare, care a fost amendată succesiv în mai multe rânduri.În forma actuală, legea privind taxa de poluare auto nu a ridicatprobleme de natura neconformităţii cu dreptul european. O hotărârepreliminară a CJUE, care este o interpretare a dreptului europeanrelevant, nu este susceptibilă de a fi pusă în execuţie, însă eaeste obligatorie pentru instanţa naţională în procesul desoluţionare a cauzei", a spus şeful DAE.

El a arătat astfel că hotărârea preliminară a CJUE în cauza Tatueste legată strict de soluţionarea cauzei respective.

Taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europeneîntrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-handdin alte state pe teritoriul României, arată Curtea de Justiţie aComunităţilor Europene, într-un punct de vedere exprimat la cerereaunei instanţe româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO