Auto

De ce merge prost? Ministrul Transporturilor: Metrorex nu a cheltuit în 2016 banii pentru investiţii, iar execuţia bugetară actuală este slabă

De ce merge prost? Ministrul Transporturilor: Metrorex nu...

Autor: Anca Olteanu

07.11.2017, 15:33 276

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat, marţi, în cadrul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură, că Metrorex nu a cheltuit, în 2016, banii pentru investiţii şi reparaţii din bugetul companiei, sume alocate pentru întreţinerea curentă a trenurilor de metrou şi a staţiilor.

„Conducerea metroului nu a cheltuit, anul trecut, banii pe care i-a avut pentru investiţii şi reparaţii. Vorbim de bani pentru întreţinerea curentă, periodică, care trebuie făcută şi conducerea metroului nu a dat bani pentru reparaţii. Execuţia bugetară pe acest an este la fel de slabă. De asemenea, la sfârşitul anului, nu vor fi cheltuiţi eficient toţi banii pentru reparaţii”, a declarat ministrul Transporturilor.

Stroe a anunţat că incidentul care a avut loc vineri la metrou, în urma căruia şi-a depus demisia Marin Aldea, fostul director general al Metrorex, a fost cauzat de nerespectarea procedurilor de către personalul metroului.

„Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute la Metrorex putea să aibă consecinţe deosebit de grave. Concluzia anchetei a fost că incidentul a fost generat de nerespectarea procedurii de către personalul metroului. De aceea, măsura pe care am luat-o a fost dură pentru a da un semnal. Nu au fost destituiţi directorul general şi directorul de exploatare pentru a face loc clientelei politice a nu ştiu cărui partid”, a spus Stroe.

Ministrul a adăugat că postul de director general va fi ocupat doar de către o persoană cu experienţă în domeniul feroviar.

„Azi dimineaţă am purtat o discuţie cu sindicatele de la Metrorex. În contractul colectiv de muncă de la Metrorex, inclusiv directorul general nu poate să fie decât o persoană care a lucrat minim 12 ani în sistemul feroviar, din care şase, minim, la Metrorex. Deci, personalul care îi va înlocui va fi din cadrul Metrorex”, a adăugat Stroe.

În prezent, Ion Constantinescu a fost numit directorul general interimar al Metrorex pe o perioadă de patru luni, de către Consiliul de Administraţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO