Auto

De la maşina de 5.000 de euro, Dacia vine acum cu prima gamă cu modele de peste 10.000 de euro

Odată cu noua gamă de modele cu transmisie robotizată, Dacia vine şi cu echi­­parea Prestige pentru modelele San­dero şi Logan MCV.

Odată cu noua gamă de modele cu transmisie robotizată, Dacia vine şi cu echi­­parea Prestige pentru modelele San­dero şi Logan MCV.

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2016, 17:00 4616
Dacia se îndepărtează tot mai mult de conceptul maşinii de 5.000 de euro, pe măsură ce constructorul autohton vine cu modele tot mai bine echipate şi cu dotări care sunt specifice maşinilor din gama superioară de preţuri, strategie care a dus la majorarea cifrei de afaceri anul trecut. Mai mult, mutarea vine la doar câteva luni distanţă de Salonul Auto de la Paris unde Dacia va prezenta noile Logan şi Sandero facelift.
 
La mai bine de jumătate de an de când Dacia a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Renault Commercial Roumanie a prezentat şi pe piaţa locală noua gamă de modele cu transmisie robotizată (cutie manuală care dispune de un modul de automatizare), cu preţuri care pornesc de la 10.350 de euro pentru un Logan Laureate 0,9 TCe 90 CP Easy-R. Este pentru prima dată când gama de modele de sub Duster vine cu o serie de modele cu preţuri de peste 10.000 de euro.
 
De asemenea, Logan MCV Prestige 1,5dCi 90 CP Easy-R pleacă de la 13.600 de euro, în timp ce Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP şi cutie Easy-R pleacă de la 13.600 de euro. Din preţul automobilului cutia robotizată reprezintă aproximativ 500 de euro în plus faţă de transmisia manuală. Oficialii Dacia declarau anul trecut că a fost preferată această soluţie, în locul unei cutii automate, datorită preţului mai mic. Una automată ar fi adăugat circa 2.000 de euro, ce ar fi însemnat aproape o treime din preţul de bază sau 20-25% din preţul mediu, prea mult pentru clientul Dacia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO