Auto

Dealerul BMW din Brăila vrea să-i convingă pe informaticienii din Iaşi să cumpere maşini premium

Apan Iaşi este primul centru BMW care respectă noile standarde ale mărcii din Europa de Sud-Est

Apan Iaşi este primul centru BMW care respectă noile standarde ale mărcii din Europa de Sud-Est

Autor: Bogdan Alecu

02.12.2014, 00:05 855
Grupul APAN, controlat de omul de afa­ceri brăilean Mircea Andreev, a investit 16 mi­­lioane de lei (3,5 mil. euro) într-un nou dealer­ship BMW în Iaşi, cu o suprafaţă con­struită de 2.800 mp şi una totală de 15.000 mp, acesta fiind cel de-al 15-lea centru al mărcii şi cel de-al doilea deschis în ultimii doi ani, după Proleasing Ploieşti în primăvara anului 2013.
 
Noul centru este construit strict pentru marca BMW, dar include service pentru MINI.
 
„În 2011 am deschis la Brăila centrul  BMW, iar în 2012 am decis să investim într-o locaţie nouă. În acel an a venit oportunitatea la Iaşi, moment în care am luat decizia de a in­ves­ti aici“, a spus Mircea Andreev, general manager, APAN Motors.
 
Grupul APAN include afaceri în domeniul ho­te­lier, imobiliare şi începând cu acest an şi în cel agricol. „În total, la nivel de grup estimăm afa­ceri de 20 mil. euro în acest an şi 30 mil. euro anul viitor“, a subliniat Andreev. Grupul Apan a fost înfiinţat în 1991, iar în 1998 a intrat pe piaţa auto devenind dealer Renault. Ulte­rior în portofoliu a fost adăugat Nissan în 2001, în timp ce în prezent mai include Dacia, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Honda şi BMW.
 
Cea mai mare companie din Iaşi după cifra de afaceri este producătorul de componente auto Delphi Diesel Systems, cu un business de 1,5 miliarde de lei în 2013, în scădere de la 1,8 mld. lei în 2012, urmat de E.ON Moldova Dis­tri­buţie, companie care a achiziţionat 258 de uti­litare Ford Ranger în 2012, contra sumei de 6,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO