Auto

Designerul-şef al Renault: E greu de crezut că cineva va plăti dublu pentru o Dacie electrică

Designerul-şef al Renault: E greu de crezut că cineva...

Autor: Bogdan Alecu

27.06.2017, 00:07 3773

Viitoarele automobile Dacia vor evolua într-un ritm mai alert pentru a permite reducerea emisiilor de dioxid de carbon, însă în discuţie intră preţul în condiţiile în care brandul românesc s-a remarcat pe piaţa europeană prin accesibilitate şi tehnologii deja testate de ani buni.

„Întrebarea este cum putem oferi electromobilitate la un preţ bun pentru clienţii noştri. Nu este doar problema Dacia, ci problema întregii industrii. Nu avem luxul de a fi un brand premium, care poate cere 20-30 de mii de euro în plus pentru un model doar pentru ca acesta să fie electric. Pentru noi va fi puţin mai dificil să găsim o soluţie electrică deoarece este puţin probabil ca clienţii Dacia să fie dispuşi să plătească dublu pentru un automobil doar pentru a avea un tren de rulare diferit. Dar nu este nici imposibil“, a spus Laurens van den Acker, designerul-şef al Grupului Renault şi totodată printre cei mai experimentaţi designeri din industria auto.

Viitoarele automobile Dacia vor evolua într-un ritm mai alert pentru a permite reducerea emisiilor de dioxid de carbon, astfel încât grupul Renault să atingă o medie de sub 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru începând cu anul 2021, faţă de 105,6 grame în 2016. Media emisiilor de dioxid de carbon la Dacia era de 117,6 grame per kilometru anul trecut, potrivit datelor JATO Dynamics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO