Auto

Dezastru pentru compania care vrea să revoluţioneze serviciile de transport: Uber a pierdut peste 2,2 miliarde de dolari de la începutul anului

Dezastru pentru compania care vrea să revoluţioneze...

Autor: Ştefan Stan

20.12.2016, 17:31 1834

Uber a acumulat pierderi de peste 800 de milioane de dolari în trimestrul al treilea al acestui an, în condiţiile în care războiul de preţuri cu serviciul de ride sharing Lyft din SUA, precum şi noile iniţiative ale companiei au afectat puternic bilanţul, scrie Bloomberg.

Totuşi, cifrele recente au arătat de asemenea o îmbunătăţire a bilanţului după ce Uber a renunţat la lupta costisitoare pentru o cotă de piaţă din China, dusă împotriva Didi Chuxing.

Retragerea din piaţa chineză a reuşit să îi facă pe americanii de la Uber să scape de o serie de pierderi şi să contabilizeze un profit net pe acel sector, datorită participaţiei pe care şi-a asumat-o în Didi (deşi asta a însemnat pierderea unui potenţial imens în cea mai mare piaţă de servicii de transport).  

Profitul pe trimestrul al treilea arată că Uber încă are pierdere, deşi s-a retras din China. După primul trimestru al anului, compania din San Francisco a reuşit să atingă un punct de cotitură şi să înregistreze un cash flow pozitiv în pieţe precum SUA, Canada, Europa, Australia şi Noua Zeelandă, însă din cauza luptei cu Lyft a trecut din nou pe pierdere.

În primele nouă luni ale anului, Uber a pierdut peste 2,2 miliarde de dolari.

În România, Uber lansează un nou serviciu pentru cei care merg la ski în Poiana Braşov şi care vor avea la dispoziţie, în perioada 20 decembrie 2016 - 31 martie 2017, uberSKI, un serviciu cu maşini dotate cu suport de echipament de ski care pot transporta până la două perechi de ski-uri sau două plăci de snowboard.

În plus, cei care merg cu Uber din Braşov în Poiana Braşov sau înapoi, vor achita un tarif fix, indiferent de trafic, respectiv 40 de lei pentru serviciul obişnuit uberX şi 50 de lei pentru noul serviciu uberSKI.

“În perioada sărbătorilor şi a sezonului de ski, aglomeraţia devine o problemă în staţiunile montane. Iar atunci când ai cu tine şi clăparii şi skiurile, lucrurile se complică şi mai mult. Cu uberSKI şi tarifele fixe între Braşov şi Poiana Braşov, vrem să ne aducem contribuţia la un sezon de ski în care ne petrecem mai puţin timp în maşină sau căutând loc de parcare şi mai mult timp făcând lucrurile care contează pentru noi” a spus Irina Scarlat, Marketing Manager, Uber România.

Tariful uberSKI este tariful standard uberX în Braşov (1.5 lei tarif de bază Ă 1.5 lei tarif pe km Ă 0.2 lei tarif pe minut), la care se adaugă o taxă suplimentară de 10 RON pentru a beneficia de maşina echipată cu suport pentru echipamentul de ski.

În plus, în condiţii de trafic normal, tariful achitat pentru o cursă de la gară la Piaţa Sfatului va fi de aproximativ 18 lei folosind, opţiunea uberSKI. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO