Dezvoltatorul ceh de spaţii logistice CTP: România devine atractivă pentru companiile străine pentru producţie

7 feb 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Remon Vos, CEO al CTP: „Costul de construcţie pentru un metru pătrat de spaţiu industrial este cuprins între 325 şi 425 de euro, excluzând terenul şi infrastructura, în funcţie de specificul cererii“

Dezvoltatorul ceh de spaţii logistice CTP a avut anul trecut venituri de 21 de milioane de euro din chiriile de pe piaţa locală, ceea ce înseamnă 10% din totalul businessului la nivel de grup.

 
Remon Vos, CEO-ul companiei, spune că investitorii străini sunt tot mai interesaţi să vină pe piaţa locală în vederea realizării produselor lor, pentru că aici pot găsi forţă de muncă pregătită.
 
„Putem spune că România devine mai atractivă pentru companiile străine în ceea ce priveşte producţia. Acest lucru se datorează faptului că România reprezintă un mediu prietenos pentru investitori, oferă forţă de muncă bine calificată, infrastructură de producţie dezvoltată“, spune Remon Vos.
 
Compania, care în prezent are spaţii mai ales în Bucureşti şi în zona de vest a ţării, intenţionează să pătrundă şi în Moldova, tocmai deoarece consideră că acolo poate găsi oameni disponibili pentru angajare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2017

 
Cuvinte cheie:
CTP
, productie
, romania
, companii
, spatii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide