Auto

Doi români vor să-şi comande cel mai rapid, scump şi “verde” Porsche - GALERIE FOTO

Doi români vor să-şi comande cel mai rapid, scump şi “verde” Porsche - GALERIE FOTO

Cum arată cel mai rapid, scump şi “verde” Porsche

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2011, 16:10 42

Doi români sunt în discuţii deja cu Porsche România,importatorul mărcii germane pe piaţa locală pentru a comanda unuldin cele 918 exemplare în valoare de peste 600.000 de euro dinmodelul 918 Spyder potrivit oficialilor companiei. În cazul în careacestea se vor concretiza prima maşină va fi livrată anulviitor.

Porsche 918 Spyder va beneficia de un motor V8 plasat central,în spatele celor două scaune, propulsor care va avea circa 4,0litri şi va dezvolta peste 500 CP.

Astfel, sistemul de propulsie al lui Porsche 918 Spyder vabeneficia şi de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte,acestea urmând a dezvolta împreună până la 218 CP , deci putereamaximă va fi de peste 700 CP. În condiţiile în care ingineriianunţă un consum mediu de 3,0 litri/100 km.

Autonomia în regim strict electric se va cifra la circa 25 km ,iar bateriile litiu-ion vor putea fi încărcate şi de la o sursăexternă de curent electric, durata pentru un ciclu complet deîncărcare fiind estimată la circa şapte ore.

Startul comenzilor s-a dat deja, iar maşinile urmează să fieconstruite pe comenzi ferme - jumătate din sumă este achitată cu unan înainte ca maşina să fie construită, iar restul sumei trebuieachitată integral chiar înaintea livrării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO