Auto

Două companii de logistică au deschis un terminal intermodal în Oradea

Două companii de logistică au deschis un terminal...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.10.2016, 00:05 743
Companiile de logistică P&O Ferrymasters şi Transmec Group au investit într-un terminal intermodal în Oradea, administrat de compania Intermodal Vest, deţinută în comun de către cele două firme.
 
Facilitatea asigură legăturile intermodale feroviare dintre Eu­ropa de Vest şi de Est. Cu doi ani în urmă, companiile au lansat un serviciu de transporturi între Belgia şi România - ini­ţial folosind terminal feroviar privat de la Curtici -, iar din iunie au adăugat o rută Italia - România, după mutarea activităţii în terminalul Oradea. Operaţiunile sunt susţinute de resursele com­binate ale com­paniilor, inclusiv o reţea de 50 de birouri răs­pân­dite în în­treaga Europă, 500 de remorci Huckepack şi apro­xi­mativ 2.500 de containere specializate. Terminalul de la Ora­dea func­ţio­nează nonstop, având două locomotive de manevră şi două macarale care permit pregătirea rapidă a trenurilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO