Auto

Dräxlmaier deschide o nouă unitate de producţie la Braşov

Dräxlmaier deschide o nouă unitate de producţie la...

Autor: Laurentiu Cotu

24.12.2014, 00:05 1196
Grupul german Dräxlmaier, specializat în producţia de componente auto, cu afaceri globale de 2,9 mld. euro şi peste 50.000 de angajaţi, are în plan pentru primăvara anului viitor inaugurarea unei noi hale de producţie la Braşov. Noua fabrică a germanilor va avea o suprafaţă de 13.300 mp şi va livra sisteme de interior pentru unul dintre clienţii premium ai companiei. În acest an, germanii au înfiinţat o nouă companie, cu sediul central în Timişoara şi punct de lucru la Piteşti, fiind deja angajaţi peste 500 de oameni. Noua companie, denumită Sisteme de Producţie Cablaje SRL, produce piese de schimb şi cablaje.
 
„Strategia de dezvoltare a grupului german Dräxlmaier în România a continuat şi în acest an, prin deschiderea unei noi companii în Timişoara, cu punct de lucru la Piteşti, în cadrul căreia lucrează în prezent peste 500 de oameni. Planurile pentru anul viitor vizează inaugurarea în primăvară a unei noi hale de producţie la Braşov, de unde vor fi livrate sisteme de interior pentru unul dintre clienţii premium ai companiei“, au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii Dräxlmaier din România.
 
Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, care fabrică subansambluri pentru automobile din segmentul premium şi de lux. Pe plan local, germanii deţin unităţi de producţie în Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Codlea (Braşov) şi Hunedoara. Dräxlmaier a recrutat în primele nouă luni aproximativ 1.000 de oameni, ajungând în prezent la peste 15.000 de angajaţi în cele cinci fabrici din România. Campania de recrutare a germanilor va continua şi anul viitor, când Dräxlmaier are în plan angajarea a încă 500 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO