Auto

Elon Musk surprinde din nou: A anunţat pe Twitter că vrea să delisteze Tesla de pe bursă. Decizia a venit imediat după o explozie a acţiunilor, ca urmare a intrării în acţionariat a Fondului Suveran al Arabiei Saudite cu 2 mld. de dolari

Elon Musk surprinde din nou: A anunţat pe Twitter că...

Autor: Ştefan Stan

08.08.2018, 11:22 1193

Elon Musk ia în considerare delistarea Tesla de pe bursă, într-o mişcare pe care o consideră ”cea mai bună cale” pentru companie, scrie BBC. Musk a spus că delistarea ar însemna pentru Tesla să nu mai fie sub presiunea deciziilor pe termen scurt pentru a satisface investitorii.

Într-o mişcare neobişnuită, Musk a făcut anunţul pe Twitter, în loc să facă o conferinţă de presă oficială. Musk a anunţat că investitorii susţin planul, care totuşi necesită să fie supus unui vot în cadrul acţionariatului. El a spus că va fi oferit preţul de 420 de dolari per acţiune, cu aproximativ o cincime mai mare decât preţul curent de tranzacţionare.

Musk a mai anunţat şi că ar fi făcut rost de finanţare pentru a cumpăra integral participaţiile altor acţionari, dar nu a oferit detalii suplimentare. Decizia Tesla nu este încă finală. Acţiunile Tesla au încheiat ziua de tranzacţionare în creştere cu 11%, la aproximativ 380 de dolari/ titlu, aproape de maximul istoric. 

Creştera puternică a acţiunilor Tesla a venit în urma rapoartelor că Fondul Suveran al Arabiei Saudite ar fi unul dintre acţionari, cu o participaţie de 2 miliarde de dolari în producătorul auto american. Potrivit Financial Times, arabii ar fi cumpărat între 3-5% din acţiunile Tesla. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO