Auto

Este oficial: Primarul Gabriela Firea anunţă o nouă taxă ”de centru” în Bucureşti. Când va fi introdusă

Este oficial: Primarul Gabriela Firea anunţă o nouă...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

24.10.2017, 16:26 4762

Primarul Capitalei a anunţat, marţi, că instituirea unei taxe de centru în Bucureşti se va produce după modernizarea parcului auto RATB,  Gabriela Firea precizând că va fi lansată o altă procedură pentru cumpărarea a 200 autobuze şi că vor fi achiziţionate şi 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze.

Primarul general a declarat, marţi, că este în derulare o procedură de licitaţie deschisă pentru 400 de autobuze, licitaţie care a fost contestată însă.

"Dat fiind faptul că sistemul de transport public reprezintă infrastructură critică, iar funcţionarea defectuoasă a acestuia are un impact direct şi negativ asupra cetăţenilor, Municipalitatea a decis că pentru urgentarea înnoirii parcului auto al RATB să demareze o procedură paralelă pentru achiziţionarea unui număr de 200 de autobuze urbane EURO 6, prin intermediul instituţiilor financiare internaţionale precum BERD, care vor oferi atât asistenţă tehnică de specialitate cât şi finanţarea necesară", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, a fost aprobată achiziţionarea a 100 tramvaie şi 100 de troleibuze, iar caietele de sarcini au fost elaborate şi asumate de către RATB şi urmează a fi definitivate.

"După ce toate aceste măsuri se vor implementa, printr-o consultare publică adecvată, credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurător, a clădirilor de patrimoniu şi pentru decongestionare. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneşte să recuperăm aceste întârzieri", a mai declarat primarul general, la o dezbatere organizata de Economica.net.

Gabriela Firea a mai declarat că anul viitor vor începe lucrările la mai multe parcări, unele în centrul Capitalei, altele park&ride, la ieşirea din Bucureşti şi la gurile de metrou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO