Auto

Exclusiv online - De ce ar putea deveni Duster un model ravnit mai ales de soferite. Noi poze cu SUV-ul Dacia

Exclusiv online - De ce ar putea deveni Duster un model ravnit mai ales de soferite
01.02.2010, 00:00 43

"Duster va avea succes si pe piata noastra, din trei motive -iese din tipare fata de restul pietei, este o masina care va placeasi sexului frumos si va fi pozitionat conform aceeasi strategie depret (ca intreaga gama Dacia - n.red.)", a spus Constantin Stroe,vicepresedintele Dacia in cadrul conferintei anuale a AsociatieiProducatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Explicatia este una simpla, de ce ar putea deveni Duster unmodel ravnit mai ales de soferite.

Atunci cand vine vorba de achizitia unui automobil, femeile seorienteaza in doua directii - fie prefera un model mic si usor deparcat, in conditiile in care circula cu precadere in traficulurban, fie doresc un SUV. In cel de-al doilea caz, lucrurile suntmai simple. Postul de conducere inalt si masivitatea masiniiimediat sunt asociate cu siguranta - element luat in calcul multmai serios de catre doamne. Asadar, imbinarea calitatilor unui SUVcu cele ale unui automobil de clasa mica sau compacta par a fireteta perfecta.

Principalele atuuri ale lui Duster vor fi - lungimea deaproximativ 4,3 metri - adica exact cat un model normal de clasacompacta, destinat traficului atat urban cat si extraurban.Portbagajul va fi de 475 de litri - suficient atat pentru ocalatorie la hipermarket sau o vacanta prelungita. Si in plus,garda la sol va fi de peste 20 de centimetri - suficient de multpentru a evita orice obstacol urban, bordura sau denivelare.

In plus, Duster va dispune de doua motorizari diesel, de 85 si105 CP preferate tot mai mult de doamne din simplul motiv ca incazul unui diesel sansele ca motorul sa se opreasca la plecare suntmult mai mici datorita cuplului mai mare (de 200, respectiv 240Nm).
Duster ar putea reprezenta anul acesta chiar si pana la 20% dintotalul productiei uzinei de la Mioveni, potrivit vicepresedinteluicompaniei. In cazul in care in acest an Dacia va produce peste250.000 de masini, productia Duster s-ar situa la aproximativ50.000 de unitati, urmand sa fie cel de-al treilea model dupaSandero si Logan sedan in productia Dacia.

Noi poze cu Duster

Renault se afla pe ultima suta de metri in ceea ce privestecampania de promovare a Duster. Daca primele imagini cu noul SUVpentru presa au fost publicate in decembrie, acum au inceput saapara primele imagini destinate viitoarelor reclame.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO