Auto

Executivul care a reinnoit Dacia, favorit la sefia Renault

Executivul care a reinnoit Dacia, favorit la sefia Renault

Carlos Tavares

Autor: Bogdan Alecu

07.01.2013, 00:07 962

Carlos Tavares, 54 de ani, actualul director ope­rational al Grupului Renault, ar putea prelua in urmatorii cinci ani functia de CEO al concernului francez de la Carlos Ghosn (58 de ani), actualul sef al companiei, potrivit publicatiei Wall Street Journal.

Deschis si la obiect, in cadrul unui interviu acordat ZF in septembrie 2012, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Carlos Tavares a raspuns intrebarilor fara a evita subiectul. El a tinut sa sublinieze ca situatia industriala din România este una apreciata de catre Renault, atât in ceea ce priveste partea de proiectare, unde inginerii români lucreaza la viitoarele modele Dacia si Renault, dar si in ceea ce priveste standardele de productie de la Mioveni. Mai mult, el a subliniat ca eficienta si standardele de calitate trebuie intotdeauna imbuna­ta­tite pentru a face fata concurentei din tari precum Maroc.

Ca director operational, Tavares este direct responsa­bil de operatiunile grupului francez si implementarea strategiei constructorului auto.

In mandatul sau, Dacia, divizia low-cost a Renault, a cunoscut cea mai mare expansiune din ultimii opt ani, lansând in 2012 un numar record de noi modele, precum si o a treia uzina in Tanger, Maroc, unde se vor produce anual 400.000 de masini atât pentru piata europeana cât si cea africana, pe lânga cele alte 400.000 produse la Mioveni si Casablanca.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO