Auto

Fabricile de permise din România: Zeci de percheziţii în mai multe judeţe, care vizează obţinerea permisului auto

Fabricile de permise din România: Zeci de percheziţii...

Autor: Departamentul Corespondenţi

11.07.2018, 13:20 1187

Peste 80 de percheziţii au loc, miercuri, în şase judeţe din ţară, fiind vizate infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală, în legătură cu promovarea probei practice a permisului de conducere.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, fac 82 percheziţii la o instituţie publică, la sediile unor firme, precum şi la domiciliile unor persoane fizice din judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor, Satu Mare.

„Percheziţiile se derulează într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere. Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcţionarii publici este implicat în operaţiunile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceştia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, se arată în comunicatul citat.

La activităţi participă ofiţeri ai DGA din Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO