Auto

Federal-Mogul anunţă o nouă investiţie evaluată la peste 10 mil. dolari

FOTO

FOTO

Autor: Bogdan Alecu

16.04.2015, 15:58 891

Compania va produce la Ploieşti ştergătoare auto de calitate şi eficienţă superioare pentru constructorii de autovehicule din Europa şi aftermarket alături de o extindere a fabricii de plăcuţe de frână în urma unei investiţii suplimentare de 9 mil. dolari.

Noua fabrică de ştergătoare auto va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri şi componente pentru ştergătoare auto. Investiţia se adresează şi conducătorilor de maşini mai vechi, aceleaşi tehnologii performante fiind utilizate şi pentru producţia componentelor de schimb pentru ştergătoare, disponibile în service-uri auto şi la retaileri sub marca Champion.

Noua unitate de producţie va funcţiona în sinergie cu fabrica de sisteme de frânare deţinută deja de Federal-Mogul la Ploieşti şi a cărei echipă a obţinut recent prestigioasa distincţie Volvo Cars Quality Excellence Award. Fabrica va avea aproximativ 300 de angajaţi până în anul 2016, campusul din Ploieşti ajungând astfel la un număr de 600 angajaţi. în noiembrie 2014, Federal-Mogul a deschis un birou în Bucureşti unde, la acest moment, lucrează aproximativ 100 persoane.

„Federal-Mogul are o creştere rapidă aici, la Ploieşti. Este un mediu propice pentru noi deoarece beneficiem de sprijinul autorităţilor locale şi de o forţă de muncă specializată care poate opera conform standardelor globale”, a declarat Quentin Lorthiois, General Manager Wipers, EMEA & Asia Pacific. „Aceşti factori au facilitat crearea unei unităţi de producţie care este printre cele mai avansate din acest sector în Europa. Componentele fabricate aici corespund standardelor înalte de calitate cerute de cei mai exigenţi producători de autovehicule din regiune. Rapiditatea cu care ne-am atins obiectivul este un compliment adresat tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO